Skip to content

Suburb Cottage Home Expanded Into A Fresh Family Residence

The Sandrigham Residence is the type of home that hides its fun and vibrant character behind a rustic facade in order to preserve the harmony established in the neighborhood. Located in a suburb of Auckland City, New Zealand, the house was transformed by Techne Architecture in collaboration with Doherty Design Studio, a multidisciplinary design practice based in Melbourne known for its ability to create tailored interior designs through intuitive, holistic principles and bespoke finishes that express individuality.

The cottage preserved its facade and was extended to include 4 bedrooms, a study and an open living space to accommodate the growing family and to allow it to live here long term. The building extension was created by following a fresh and fun approach.

When creating he extension, the team had to give an overall contemporary look and allow it to be in harmony with the existing cottage at the same time. So they chose to use traditional materials to create a design that’s contemporary. It’s how the 2-level extension resembling a shipping container was envisioned.

The interior design is simple and utilitarian, with bold graphic shapes, striking finishes and big blocks of color. The living area is situated at the rear of the house and is connected to a lush garden and a separate external living space.

Painted timber lining boards extend from the living room ceiling into the outdoor area and a continuous look is created this way. This highlights the fluidity of the overall décor and its holistic character.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *